chaos in je hoofd en geen focus hebben….


Ken je van die dagen dat, je je voorneemt om zoveel te doen en dan slaat de twijfel toe. De twijfel of je het wel kan, of mensen je wel aardig vinden, doe ik het wel goed etc.

Nou zo een dag had ik weer eens…………………………  Ik ga hem met je delen……….. lezen op eigen risico…….

 

Ik begon de dag goed. Op tijd in de kleren, alles voorbereid om bergen werk te gaan verzetten. De spirit zat er goed in………. Zelfs het zonnetje buiten scheen!

chaos in je hoofd…………

Want hoe goed ik ook begon, ik raakte verstrengeld in diverse gedachten, ideeën en tig openstaande pagina’s op mijn computer.

Hoe het kwam weet ik niet meer, maar ik deed van alles en juist dus helemaal niks. Ik kreeg een zwaar drukkend gevoel in mijn hoofd en elk geluidje nam ik waar. Ik stond op en pakte maar weer eens een kop koffie. Ging even lekker in de zon zitten maar daar kwamen alweer de gedachten en de onrust en ideeën dus ik zat al snel weer achter de computer met mijn kop koffie.

IJverig begon ik te werken, maar al snel wist ik niet meer wat ik nu wou opschrijven. Oja, ik zou nog even googlen naar dat leuke jurkje dat ik had gezien. En al googelend bedacht ik me dat ik nog een ruimte moest reserveren dus hop naar mijn mail. En weer terug naar de rapportage die ik aan het schrijven was. Maar geen inspiratie dus maar even weer buiten zitten. Maar daar kwam plop de zin in me op die ik in de rapportage wou zetten dus hup weer achter de computer. En daar zag ik weer die site van dat leuke jurkje. En opeens zag ik die advertentie voorbij komen. Voordat ik het wist stond hun site er ook voor. O shit, ik had nog moeten bellen naar een collega……..

12 uur al weer en nog geen concrete actie gedaan. Nou eerst maar een broodje eten en de hond uit laten. Dat gaat me vast helpen 😉

Geen focus en uitstelgedrag

Ik kon mij de hele ochtend al niet focussen en de twijfels die ik had, werden als maar groter. Al wandelend genoot ik van het mooie weer, maar ook weer niet. De gedachten dat het nooit goed is en de ideeën storm in mijn hoofd werden steeds erger. Het was een grote chaos en ik voel me gewoon echt K….. (sorry voor mijn taalgebruik). Het is weer zo een dag………….. een dag waar focus ver te zoeken is, ik enorm uitstelgedrag vertoon en enorme twijfels over mijzelf en mijn werk heb.

Je hoofd ordenen

Ik weet dat er een positieve kant van dit gedrag is (dus datgene dat ik de hele dag doe… van alles door elkaar en uitstellen). Maar ik moest eerst even alles ordenen in mijn hoofd.  Immers had ik eerst rust in mijn hoofd nodig om te kunnen zien wat die positieve kant is…..

Nadat er ruimte was voor mijzelf, heb ik ondervonden waarom ik dit doe. Die chaotische dag is voor mij een signaal dat ik behoefte heb aan rust en niet hoeven presteren. Wow dat was een inzicht.

Ik zou dus regelmatig een soort dag in kunnen plannen, maar dan zo inrichten dat ik echt niks doe… Niet presteren en rusten….. tijd voor mijzelf… 

Gewoon zo een dag inplannen zodat ik kan voelen en kan inzien waarom ik dingen doe die ik doe en wat ik daarmee wil bereiken….

Dus een chaosdag om tot rust te komen….

Soms overvalt het je dus, net als mij…………. er tegen vechten kost de nodige energie….. vanaf nu ga ik dan maar ordenen en accepteren dat ik een chaosdag heb.

Heb jij ook regelmatig zo een dag? Wat wil jou dat zeggen? En wat heb jij eraan gedaan? Wil je dat met mij delen? mail me dan..

 

 

ps: wil je de tool voor het ordenen gratis ontvangen? klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *